Alkalmas lehet továbbá nyaralók, hétvégi házak fűtésének ellátására is, ahol többnyire nincs kivezetve gázfűtési lehetőség, és csak ideiglenesen tartózkodunk emiatt nem szükséges komoly gépészeti rendszer kialakítása. Mi az infrapanel fűtés hátránya és előnye? Napjainkban elmondható, hogy habár még a gáz ára alacsonyabb az áramhoz képest. A beruházási költségeket tekintve viszont sokkal olcsóbban kialakítható közvetlenül környezetet nem szennyező, és szinte bárhol elhelyezhető fűtési lehetőséget kínál az infrapanellel történő fűtés. Ahogyan minden elektromos fűtési rendszer esetében úgy itt is igaz, hogy napelemes rendszerrel kombinálható, emiatt üzemeltetési költsége jelentősen mértékben, akár nullára csökkenthető. Az előzőekben ismertetettek alapján tehát érdemes fontolóra venni az infrapanel kínálta lehetőségeket, amennyiben fűtéskorszerűsítésben, építkezésben gondolkozunk, amikor nem áll fenn gázhálózat a rendelkezésünkre, vagy éppen gyorsan fel kell fűteni egy adott helyiséget.

Archives - Régió Portál

Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell! Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor az alábbi kalkulátor segítségével ezt megteheti. A KALKULÁTORUNKAT ITT ÉRHETI EL! (átirányítjuk Önt az oldalunkra) A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is! Az alapszabály az, hogy maximum 4-5m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot. Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelméreteket. 2, 5m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (150W - 400W) 2, 5-3m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W - 500W-ig) 3-6m belmagasság esetében (vagy e felett) a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (500-650, vagy 1000W teljesítményűek) (A pontos számításhoz kérje ingyenes ajánlatunkat itt. )

Az infrapanelek fogyasztása könnyen kiszámíthatónak tűnik, hiszen egy panel annyit fogyaszt amennyi a névleges teljesítménye. De ami ennél is fontosabb, pontosan ennyi közvetlen fűtési energiát is ad le. Például egy 900 W-os infrapanel 0. 9 kWh-t fogyaszt. Miért is fontos a közvetlenül leadott fűtési energia? Mert hiába a 105-110% -os hatásfok némely fűtőberendezésnél, ha azok a teljesítményük jelentős részét a hőközvetítő anyagok felmelegítésére használják. Egy 400 W-os infrapanel 0, 4 kW-ot fogyaszt óránként, azonban nem mindegy, hogy egy nap hány órát kell működnie. Van, akinek elég napi egy üzemóra, van, akinek ennél is többre van szüksége. Ráadásul az infrafűtés alacsonyabb hőmérsékleten biztosítja ugyanazt a komfortérzetet, mint más fűtési megoldások. Sokat számít a falak vastagsága, szigetelése, ablakok minősége stb. Az is kérdés, hogy csak kiegészítő fűtésként használjuk a meglévő fő fűtés mellé, és ilyenkor csak napi 1-2 órát megy – például esti TV nézés közben? Vagy fő fűtésként használjuk?

Természetesen az áram ára jelentősen változhat, ami közvetlenül befolyásolja az infrapenel működési költségét. Összehasonlításul egy gáz konvektor 2000-5000W. Azaz 80-200Ft óránként. Az általunk forgalmazott infrapanelek óránkénti fogyasztása a következő: 300W=12Ft, 400W=16Ft, 500W=20Ft, 650W=26Ft. Értelemszerűen 1db infrapanellel nem lehet kiváltani egy több kW-os gázkonvektort, de így is könnyen kiszámítható a megtérülés.

Infrafűtés méretezésénél ugyanilyen probléma, ha nem főfűtésre, azaz a teljes helyiség fűtésére méretezünk, hanem zónafűtésre. Ez azt jelenti, hogy egy adott nagy területen belül egy kisebb területen szeretnénk komfortos hőérzetet. Itt már meglepő számok jönnek ki, a szükséges teljesítmény 3-5-szöröse is lehet a főfűtéshez szükséges teljesítménynek. Egy egyszerű teraszfűtésnél – ha például egy kisebb asztal körül ülő embereknek akarunk meleget -, biztosan nem elég egy darab infra hősugárzót vagy sötétsugárzót elhelyezni, hiába meleg a test első része, ha a hátunk meg lefagy:) Azaz minimum 2 oldalas lesugárzás javasolt. Itt már alapterületre méretezhetünk, melyhez jó segítség a másik honlapunkon található táblázatos segítség: IPARI INFRAFŰTÉSEK MÉRETEZÉSE

Szigeteletlen épületek esetén elsősorban kiegészítő vagy lokális fűtésként alkalmazva jelenős hőkomfort emelkedés mellett mérsékelhetjük a főfűtés fogyasztását. Kevésbé jó szigeteltségű ( DD-EE) lakóháznál főfűtésként alkalmazva 10-20% kal magasabb havi költségek várhatóak, viszont a minimális amortizáció és a problémamentes tiszta működés, hozzászámolva a bekerülési és karbantartási költségeken megtakarított pénzösszeget, hosszútávon kifizetődik és olcsóbbá válik a gázos központi fűtéshez képest. 3, Karbantartás és javítási költségek. Az Ecosan infrapanelek szerkezeti felépítéséből adódóan karbantartást, felülvizsgálatot nem igényelnek, nem tartalmaznak kopó mozgó alkatrészeket, sőt elektronikát sem! !, mivel a fűtőtest és a szabályzó külön egység. A termosztát esetleges meghibásodása esetén az infrapanel megbontása nélkül könnyen és olcsón javítható. Az infra fűtőpanel élettartama különösen hosszú. 4, Az infrapanel energia hatékonyságának "titka" Az elektromos fűtések között legolcsóbban a mennyezeti infrapanelekkel fűthet, mivel kisebb energiabevitel mellett tudja biztosítani ugyanazt a hőkomfortot.

Az infrapanel fogyasztása elsőre könnyen kiszámíthatónak tűnik, hiszen egy panel annyit fogyaszt amennyi a néveleges teljesítménye. Egy 400 W-os infrapanel 0, 4 kW-ot fogyaszt óránként, azonban nem mindegy egy nap hány órát kell működnie az infrapanelnek. Van akinek elég infrapanelenként napi 1 üzemóra, van akinek ennél is többre van szüksége. Az infrafűtés alacsonyabb hőmérsékleten biztosítja ugyanazt a komfortérzetet, mint más fűtési megoldások. A napi működési óra több dologtól függ. Tudjon meg többet az infrapanel fogyasztásáról. Sokat számít a falak vastagsága, szigetelése, ablakok minősége stb. Egy korszerű 38-as falú és 10cm szigetelésű ház 3 rétegű üveggel sokkal kevesebb hőveszteséggel bír mint egy régebbi ház. Lakásoknál fontos, hogy a falak mennyi oldalról fűtöttek stb. Sokan csak kiegészítő fűtésként használják meglévő főfűtés mellé. Ilyenkor csak napi 1-2 órát megy például esti TV nézés közben. Akik főfűtésként használják azonban átmeneti időszakban(tavasz-ősz) napi 3-4 órával is számolhatnak, téli időszakban napi 8 órát is számolhatunk.

  • Infrapanelek - Termékek - G-OLD Infrapanel - Infrafűtés
  • Harry Potter - Absztrakt varázslat - 2022 Határidőnapló - Story Shop Áruház
  • Infrapanel hőigényének kiszámítása
  • Infrapanel fogyasztás kalkulátor 2022
  • Infrapanel fogyasztás kalkulátor Archives - Régió Portál
  • Infrapanel fogyasztás kalkulátor 2021
  • Infrafűtés kalkulátor, árak, infrapanelek méretezése

A részletes számításokhoz kérje kollégánk segítségét. Általában van egy radiátorunk vagy valamiféle fűtőtestünk, ami folyamatosan melegíti a levegőt (fontos, hogy a levegőt), de ezzel szemben az infrapanel nem a levegőt, hanem a körülötte lévő tárgyakat, berendezéseket, bútorokat melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Tehát nem közvetlenül a levegőt melegíti, hanem közvetve a tárgyak által. De fontos hangsúlyozni, hogy a levegő is felmelegszik természetesen. Ennek eredményeképp az általános fűtési módoknál 2-4°C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzetet biztosítanak az adott helységben, lakásban. Ezért az infrapanel alkalmazásával sokat tudunk spórolni. Télen és a hidegebb napokon a folyamatos fűtéssel is akár 30-40%-kal fizetünk kevesebbet. A tavaszi őszi fűtési szezonban, amikor már melegebb van akkor akár 60%-kal kell kevesebbet fizetni. Jelenleg az áram Magyarországon kb. 35-40 Ft. -/ 1 kWh-ba kerül. Ez azt jelenti, hogy egy 400 W-os infrapanel fogyasztása óránként 14-16 forintba kerül.

Infrafűtés kalkulátor, árlista, infrafűtés méretezése Infrafűtés, infra hősugárzók méretezése, (infrafűtés kalkulátor használata) infrapanelek teljesítményének meghatározása normál belmagasságú lakásoknál általában ugyanúgy történik, mint hagyományos konvekciós elektromos fűtőpaneleknél. Nem elég belőle kevesebb, hiszen nem jobb a hatásfok, csak a hőérzet. De ha valakinek nem elég a 3 fokkal kisebb belső hőmérséklet, akkor bizony megbosszulja magát az aláméretezés, bármennyire is rengeteg előnye van az infra fűtésnek. Tehát ilyenkor – FŐFŰTÉSRE – nyugodtan használhatjuk ezt a méretező szoftvert (infrafűtés kalkulátor), katt a képre! Amennyiben nem biztos a használatban vagy teljes lakás vagy ház méretezéséről van szó, kérem írjanak nekünk! Ingyenesen méretezzük fűtését itt: ajanlat (kukac) Nagy belmagasságú terek (raktár, csarnok) fűtésénél már nemigen működik az elterjedt, bár abszolút csak közelítő eredményt adó légm3-enkénti számítás. Itt már az adott csarnok vagy tér akár 8-10 m magas is lehet és térfogatra számolni nem sok értelme van.

  1. Modivo hu vélemények
  2. The umbrella academy szereplők 1
  3. Translate angol magyar
  4. Lidl fa játékkonyha online
  5. Izom fájdalom ellen
  6. Bokatörés utáni gyógytorna
  7. Akupunkturás pontok térképe 2021
  8. Lidl heti akciós újság pdf
  9. Lambda szonda adapter usb
  10. Baja eladó lakások
  11. Alma daráló eladó
  12. Motor led lámpa 1
August 9, 2022